Pulau Besar Melaka

Assalamualaikum,Kaifa haluka? Anna bikhoir, Alhamdulillah? Good

Hi semua, rasanya dah agak lama meninggalkan warkah terulung aku ni, 
since this week sangat sangat busy dengan test test yang berlumba lumba nak ada.
Tapi basically, aku dah cuti sekarang. yey?

Ok, so today, you guys must be wondering,
 'Eh kenapa topic pulau besar Melaka? Bukan ke pulau besar melaka tu tmpat mistik?

Hey come on guys. Open your mind, look up the world. You guys still have time to enjoy what Allah grant to us. So, why are you still bothering with what people said? *emo*

So basically, on 3rd and 4th March, our class DBF2C finally have the chance to go for a short trip for our CSR project of penghayatan islam. Kitaorang memang dah lama excited pasa trip ni sampai rasa macam nak terjun bangunan bila dapat tahu, kita dah nak pergi??! Walaupun a lil bit spoil at first, dengan some challenges yang we had to go through, But guys. Finally we did it!


Sebelum berangkat.

Dalam, 4.30 macam tu kita baru arrived sana. A lil bit late but whteve who cares. Hahahaha.
Em guys, sebenarnya, aku dah out of ideas sebab dah lama tak type
Selama ni type assignment jer. 

Em, Malas nak cerita banyak sebab idea dah tak da.
So, mungkin idea ni dia keluar bersiar siar jap.
Jap gi dia balik, Aku bantai dia pasai tak ikut cakap tuan dia.

Em.

Oh, dah pulang dah.
So, firstly, masa sampai mesti la set up khemah. Time tulah khemah nak buat hal.
Tang aku je ada je yang tak kena. Eh spoil betul lah *Terbalikkan meja*
But Alhamdulillah atas budi bicara, kita dapat selesaikan. Seblum tu kita dah bawak bekal sandwich dari rumah, Tahap lapar tu memang tak boleh kata apa.

Rasa macam nak makan tupperware tu je.

Menjelang malam, Gua dan set set gua, pun buat BBQ. Simple but really enjoyable.
Em, masakan dia bebiasa je, nak kata 5 bintang. Tak. Tapi cukupla perut beralas.
Bila malam tu agak cuak gak. Tapi be positive lah, Nothing happen alhamdulillah.

12-1 am, kita punya group, start untuk tinjau akiviti khurafat.
Entah,la. diorang taw kut agenda kita. Malam tu boleh pulak takde langsung yang nak bt kerja haram tuh.

Malam tu memang sangat disaster weh.
Tidur memang lelap gitu je. 
Panas and nyamuk bermaharajalela. 
Ya Allah, saat itu lah saat yang paling aku nak kan pagi cepat cepat.

Kemudian esok paginya, 
Kita beramai ramai, jungle trekking sambil ber CPR.
Eh CPR pulak 
CSR maksud saya. hew hew.
Nah just enjoy the pictures guys.

Chaw lu. Pape roger? 




So far, what can i conclude here, 
We do really had fun enjoying this trip. 


Pulau besar melaka is beyond my expectation, I never thought that Pulau besar could be as calm like that. So to those, yang rasa nak tambah ilmu , dan menetapkan rasa syukur pada Tuhan. Boleh la datang sini. 
Because, that moment you arrived here, you'll feel grateful
Because you're not belong to be one of the people yang buat khurafat tu.
And you'll realised, How much you should thanked your parents, teachers and all for not teaching you to be kufur.